1-HATAY

ANGİKAD olarak, “Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla” projesi kapsamında Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep illerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle kadın girişimcilerle bir araya geldik.İlk gün Hatay’da gerçekleştirilen ziyaretler, İpekböceği üreticiliği yapan işletme ile başladı. Deprem sonrası yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri üzerine konuşuldu. Altınözü ilçesindeki Hazek Kadın Kooperatifine yapılan ikinci ziyarette, kooperatif başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ayvazoğlu, kooperatifin ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Hatay Valiliği’nde yapılan görüşmede, kadın girişimcilerle ilgili çalışmalar ve bölge hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Son olarak, HABİTAT Derneği merkezinde 17 kadın girişimciyle bir araya gelinerek deprem sonrası karşılaşılan zorluklar ve alternatif çözümler üzerine fikir alışverişi yapıldı.

2-MALATYA

Malatya’da gerçekleştirilen ziyaretler, Valilik ziyaretiyle başladı. Dernek ve proje hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapıldı. Konteynırda tekstil üretimi yapan Yeşilyurt Derme Kadın Kooperatifi ziyaret edilerek, kooperatifin üretim tasarımları hakkında geri bildirimler verildi ve ilk siparişler alındı. Kuluncak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin çilek tarlasında üretim yerleri ziyaret edilerek kooperatif başkanı ve üyeleriyle görüşmeler yapıldı.

3-ADIYAMAN

Adıyaman’da ilk ziyaret, Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirildi. TOBB KGK Başkanı ve proje katılımcılarının da yer aldığı toplantıda, dernek ve proje hakkında bilgi verildi. Adıyaman Valiliği’nde yapılan görüşmede, deprem sonrası kadın girişimciliği üzerine konuşuldu. Ziyaret, proje katılımcılarıyla bölgenin sorun ve ihtiyaçlarının konuşulmasıyla tamamlandı.

4-KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen ilk ziyaret, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili ile yapılan toplantı oldu. Toplantıya belediye yetkilileri, proje katılımcıları ve TOBB KGK üyeleri katıldı. Kadın girişimciliği ve deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kahramanmaraş Valiliği ziyareti ile kadın girişimcilerin ihtiyaçları iletildi. Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ile yapılan görüşmede, kadın girişimcilerle yapılacak çalışmalar ve ihtiyaçlar konuşuldu. Son olarak, Hayat Yeniden Vakfı’nda kadın girişimcilerle bir araya gelinerek, umut verici konuşmalar yapıldı.

5-OSMANİYE

Osmaniye Valiliği’nde Vali ile yapılan görüşmede, kadın kooperatiflerinin ihtiyaçları ve deprem sonrası yaşanan zorluklar konuşuldu. Ardından, girişimci kadınlar ve kooperatif üyeleriyle görüşmeler yapıldı.

6-GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yapılan toplantıda, dernek çalışmaları, projeler ve gerçekleştirilen ziyaretler anlatıldı. Fatma Şahin ile yapılan görüşme, Ankara’da tekrar buluşmak üzere tamamlandı.